John Zero Creative Commons License 1999.11.25 0 0 31
kopasz indián:
"Kedves John Zero, ismerem a történetet. De Te ismered azt, amikor a Linux supportot tesztelték meg Németországban? 3 primitív kérdésre kellett egy vagyont kifizetni. A legdrágább 180 DM volt. Olyan ez, mint egy ritka autó (mármint a Linux). A Windows meg olyaan mint régen volt a Trabant meg a Lada, mindenki ért hozzá."

Én olcsóbban is válaszoltam volna arra a 3 primitív kérdésre ;)
Nem csak a Linuxnál ilyen drága a support, a Windowos termékeknél is előfordulnak hasonló árak.

Viszont ha a Német minisztérium úgy gondolta, hogy még így is megéri nekik, ezt valószínűleg nem minden alap nélkül tette.

A supportra valószínűleg ekkora volumenben olcsóbb megoldás, ha Linuxhoz értő embereket szerződtetnek, dolgoztatnak.

"Kedves micu, Csaak az a baj, hogy a verkli nem állhat le. Mert ha azt mondjuk, hogy nem ér a nevünk, stipistopi, most leállunk, és elkezdünk áttérni a Linuxra, akkor közben nem megy a gazdaság."

Igen, valamennyi idő kell az átállásra, de megfelelő szervezéssel ez elfogadható szintre vihető. Amúgy a Word6 - Word97 (Unicode fontok, ékezetes ő, ű, és egyéb gondok) átállás se zökkenőmentes, és a Win 95/98/NT - Windows 2000 se lesz az.

"Hol vannak azok azok alkalmazások, amiket a másik plattformra már megcsináltak, és csak azon futtathatóak. Ki fogja ezeket megcsinálni?"

Irodai, speciális környezetben jóval kevesebb alkalmazás van egy-egy gépen.
Sokszor csak egy alap Windows + MS Office + esetleg Netscape. Mindnek létezik Linuxos helyettesítője.

Igazad van, nem mértem fel, hogy a minisztériumban hány ilyen gép van, amin csak Office van, de szerintem sok...

Azt, hogy ilyen téren a Linux labdába rúghat, az eddigi pozitív példákból gondolom. Bár jelenleg a legtöbb ilyen példa külföldi, de miért kellene lemaradnunk a nyugattól? ;)
A Veszprémi bíróságon pl. Linuxos rendszer üzemel. Érdekes, ott nem haltak bele ;)

Előzmény: Törölt nick (30)