kwest Creative Commons License 2021.07.30 0 6 1077

Én is egy kicsit.

 

Abban egyetértek mögb kollégával (Go Pack, Go!), hogy a légiós-színvonalat könnyedén lehet hozni és felülmúlni.

 

Úgy néz ki, hogy kész a csapat. Amikor bejelentettük az első két légióst, egy kicsit lefagytam, de aztán továbbgondolva a dolgot, jó iránynak láttam. Hozunk egy olyan irányítöt aki a senior szezonjában, aztán Európában is harminc perc felett átlagolt, szinte végig a pályán volt, és egy ide-oda pakolható mezönyembert (Savic; az ő 'négyességéről' majd később). Center úgyis kell, lett is. Semmi más nem kellett volna csak egy, a lehetőségeinkhez képest extra - vagy mondjuk úgy, hogy használható - négyes, ezzel így egész jól el lehetett volna lavírozgatni ebben a bajnokságban.

 

Más lett az út, hoztunk még egy kicsit. Különösebben nem értek a kosárlabdához, de azért csak követem néha-néha, úgyhogy lenne néhány naív felvetésem.

 

Az első iyen globális. Nem látom, nem érzem azt, hogy a bajnokság színvonala emelkedne, sőt, egy kicsit inkább a másik irányba megy. Nyilvánvalóan mindig megvannak a költségvetési korlátok, fogalmam sincs, hogy ebben a tekintetben hogy állunk, voltak nemrég szezonjaink top3-as költségvetéssel, most valószínűleg nem ez a helyzet. Viszont versenyképesnek lehet lenni - ez nálunk jelentse azt, hogy menni a négyért - ha két feltétel fennáll. Az első az, hogy komolyan vesszük, szerintem ez nálunk nem kérdőjelezhető meg. A második meg az, hogy van egy olyan keretünk, ami posztra megvan, és nincs fejfájás abból, hogy milyen lyukakat kell betömni. A Szolnok például tavaly maradéktalanul teljesítette ezeket a feltételeket és többet hozott, mint olyan csapatok, akik jobban el voltak engedve.

 

Hogy van ez most nálunk, nézzük kinn-bann bontásban.

 

Kinn: 1-3 ra van a két amerikai, Mócsán, Fepu, Savic. A lista nem teljes, és az irányítóposztot egy kicsit külön kell kezelni. Van emellett egy fiatalszabály, a logikus az, hogy ennek a húsz percnek a nagy részét Kristóf fogja megkapni. Nincs Ákos (aki ugyanezeket a posztokat vinné amúgy is) és Durázi. Ez annyit jelent, hogy 2-3-ban már úgy megvolt az egészséges tumultus, hogy még nem volt itt White. És nyilván nem fogjuk azt csinálni, hogy a két amerikai egymást váltogatja, az teljesen felesleges. De mindegy, ez a kisebb probléma (még esetleg annyi, hogy a szépen hangzó fiatalkoncepcióból ez egy kicsit elvesz, Kiss Matyi és Kenéz Csabi akkor fog pályára kerülni, amikor már mossák fel a csarnokot és a takarítónő szúrós szemmel néz rájuk).

 

Benn: azt a felvetést azért nagyon nem értem, hogy amikor leigazoltuk Krivacsevicset, akkor egyértelmű volt, hogy majd ők fogják vinni a nágyest Durázival (persze, nem így van, mert Savic a négyesünk, aztán meg úgyis beugrik Fepu, azt mindenki szereti ((valószínűleg legnkább ő)). Semmi ellenszenv, én szeretném a legjobban, hogy Marko egy stabil, jó csapatban használható alapember legyen, de hát nem biztos, hogy így tűnt az előző két szezonban. Durázi egy szituációs négyes, láthattuk, hogy nem az az erőssége, hogy megakadályozza azt, hogy megegyenek minket a palánk alatt. Savicról meg csak meg kell nézni a videőkat, egy nagyon hasznos játékos lehet, aki sokat tol a csapaton csak nem itt, hanem ennél kijjebb. Nem hiszem el, hogy ennyire rövid a memóriánk és nem láttuk, hogy mi történt tavaly.

 

Én egy kicsit morcos vagyok, hogy a fent említett két feltétel közül az egyiket kapásból kilőttük, de ez lesz a csapatunk, ugyanúgy leüvöltöm értük az arcomat, mint bármelyikért évtizedek óta.