Jam Clerk Creative Commons License 2021.07.29 0 0 82633

Rákerestem a kifogásolt törvényre, és innen a fotelből tulajdonképpen nem értem a problémát. Nagy vonalakban ez egy salátatörvény vagy mi is az, szóval egy rakás másikba építi bele gyakorlatilag ugyanazt az egy gondolatot, ezt:

"E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

A mondat értelme nagyjából ez (én legalábbis így értem) tartalmilag: nem lehet a szexualitást öncélúan ábrázoló, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalmat 18 éven aluliaknak elérhetővé tenni, népszerűsíteni. Vagyis, aki úgymond kiskorú, az ne láthasson ilyet, illetve, ne "reklámozzanak" nekik ilyen tartalmakat. Ha innen nézem, akkor tulajdonképpen mit, és kiket és honnan zárt ki a törvényalkotó? Mármint mi van megtiltva a szöveg szerint? Én nem tudok belelátni ebben olyan értelmezést, hogy bármely nagykorú nemi hovatartozását, irányultságát át akarná alakítani, meg akarná tiltani, vagy bármi ilyesmi.

De lehet, hogy csak én vagyok naiv.

Előzmény: tyler-durden (82619)