Dr. Aáry-Tamás Lajos Creative Commons License 1999.11.25 0 0 44
Help Szeged:
Természetesen én sem arra gondoltam, hogy a bankot okolják a késésért. Ám a bank szerződéses viszonyban áll a HÖK-kel. A bank pedig elérheti, hogy a HÖK időben, azaz szerződésszerűen teljesítsen. Csak azért hoztam szóba a bankot, mert bizonyára ártana a hírnevének, ha botrány kerekedne az ügyből.
A hallgatói önkormányzatot pedig le lehet váltani. Ezen kívül el lehet számoltatni. Az nem igaz, hogy a HÖK senkinek sem tartozik felelősséggel. Az őket megválasztó hallgatók bármilyen kérdésről tájékoztatást kérhetnek, iratokba betekinthetnek. A HÖK csak akkor működik törvényesen, ha tevékenysége átlátható, és minden esetben a hallgatók érdekeit szolgálja.
Ha valaki attól fél, hogy retorzió érheti, amiért kérdéseket tesz fel, hozzám fordulhat és kérheti neve elhallgatását. Ha ilyen beadványt kapok, természetesen megkérdezem a másik felet. Ebben az esetben a hallgatói önkormányzatnak érvelnie kell állaspontja mellett. Ha nem jutnánk egyességre, kezdeményezéssel fordulhatok az intézmény vezetéséhez, kérve a jogsértés megszüntetését. Ez az eljárás akkor lesz hatékony, ha a felek komolyan veszik feladatukat és céljuk a konfliktus elkerülése.
Előzmény: Help Szeged (39)