Kedves speaker!
Elnézést a késői, és e rovatbeli ismételt megszólalásért!
Volt valami gyanús nekem is Bencsik akkori vízlépcsős megjelentetett véleményeiről. Vártam, mert meglepetést szimatoltam: Bizony, ezek az „idióta” mérnökök néha a cáfolatnál kezdik a bizonyítást! Irodalmiasabban, netán tán jogászilag kifejezve: az executionál kezdik a processzust!
Javasolom a következő szám megszólalóinak véleményét is figyelembe venni! Szégyellem, de a Magyar Fórum is foglalkozott az Alföld szabályozás okozta problémáival, ezeket nem archiváltam, de szintén gondolatébresztők! A vízgazdálkodás-politikai koncepció még ma is hiányzik, szégyellem, ennél jobb kifejezés nem jutott eszembe!
Nincs most évfordulója, de tisztelettel emlékezem meg dr. Jócsik Lajos Professzor Úrról, lehet, én voltam az utolsó magántanítványa. Ember volt abban a korban is, és az akkori karrieristák, ma managernek neveztetnek, ocsmányul kiszorították! Ember és humanista volt egy olyan korban, amikor Ő csak megtűrt személy lehetett! Nem topicot, poszthumusz kitüntetést érdemelne! Kevesen emlékeznek rá, pedig a világháború után Ő volt az, aki a trágyából kitrágyázta az országot! / Elnézést kérek a durva fogalmazásért!/
Lehet nem jó helyen szólaltam meg, de engedtessék meg, hogy a tisztelt asztaltársaságot a magam módján emlékeztessem azokra a névtelen hősökre, -mert azok voltak-, akiknek létezésüket köszönhetnék!
Kedves speaker!
Óriási képzavar, hogy a képernyőn, esetleg LCD kijelzőn javasolom márványtábla felállítását a névtelen hősöknek! Nem állítom, hogy a helyes utat, megoldást én találtam meg. Vannak olyan elődeink, akik megérdemelnék, és itt megint önző leszek, mert ennek hasznát csak utódaink látnák!
A zavarásért elnézést kérek, tisztelettel
Tiborc