nj Creative Commons License 2021.07.27 0 0 26977

"7 éve  mások játszottak, mint most. De Van Gaal ennek ismeretében mondta, hogy szerinte az 5-3-2 a maiaknak is jobb, mint a 4-3-3."

 

Nem a képességekről beszélek, hanem a felfogásról. Hogy nem mindegy, hogy kik szerepelnek wingback-ként, mennyire tudják támogatni a támadójátékot. És, hogy ha a középpályát telezsúfoljuk védekező emberekkel, azt is a támadójáték sínyli meg.

 

 

"És azért a (mai) De Vrij, Van Dijk, De Ligt közép sokkal jobb, mint az akkori Vlaar, De Vrij, Martins Indi volt."

 

??? Ez hogy jön ide? Vagy a kapuskérdés? Arról írtam, hogy az 5-3-2-őt is lehet offenzívabb felfogásban játszani, ez edzőfüggő.

 

"Egy ilyen védelem elé lehet két focizni tudó középpályást tenni."

 

Egy ilyen védelem elé? De hiszen most írtad, hogy a De Vrij, De Ligt, Van Dijk trió jobb! Másfelől, ha te is azt írod, hogy futballozni tudó középpályásokat kell eléjük rakni, akkor miről vitatkozunk? Nem ezt írtam én is?

 

"Elől Depay (persze nem az EB Depay-a) sokkal jobb, mint akkor volt, de az akkori Van Persienél is jobb. Hiszen Van Persie csak a spanyolok ellen volt jó."

 

Ennek mi értelme, hogy összehasonlítod a mindenkori legjobb Depay-t, a leszállóágban lévő Van Persie-vel? Amúgy, Depay meg az EB-n senki ellen nem volt jó! :-)

 

De úgy látom, hogy vagy nem értetted meg, hogy miről írtam, vagy nem is érdekelt, csak mindenképpen vitatkozni akartál, szóval így most ennek a hozzászólásodnak nincs sok értelme.

 

"Persze biztos nem úgy, ahogy De Boer csinálta."

 

Ebben biztos vagyok. De Boer a 4-3-3-at is telezsúfolta volna védőkkel és védekező középpályásokkal.

 

Előzmény: Gyenyi (26975)