Gyenyi Creative Commons License 2021.07.27 0 0 26975

7 éve  mások játszottak, mint most. De Van Gaal ennek ismeretében mondta, hogy szerinte az 5-3-2 a maiaknak is jobb, mint a 4-3-3.

Összehasonlításodban kifelejted a kapusokat. Az EB Stekelenburgje rosszabb volt, mint a 14-es VB Cillessenje volt. De talán Stekelenburg összeszedi magát vagy más lesz a kapus. Dumfries viszont jobb volt "szárnyvédőnek", mint Kuijt. Hogy eddig senki nem felelt meg a baloldalon, az valóban probléma. De szerintem Blind meg fog felelni. És azért a (mai) De Vrij, Van Dijk, De Ligt közép sokkal jobb, mint az akkori Vlaar, De Vrij, Martins Indi volt. De Roon nem hiszem, hogy marad. Egy ilyen védelem elé lehet két focizni tudó középpályást tenni. A Barcában sokszor középhátvédként is jó De Jong mellett Wijnaldum, Klaassen vagy Gravenberch szerintem van olyan jó, mint a De Jong, Guzman/Wijnaldum pár volt. Sneijder, a spanyolok elleni meccset leszámítva nem volt azon a VB-n jó. 6 meccsen 1 gól, 2 assziszt is erre utal. Elől Depay (persze nem az EB Depay-a) sokkal jobb, mint akkor volt, de az akkori Van Persienél is jobb. Hiszen Van Persie csak a spanyolok ellen volt jó. Viszont ma nincs egy Robben, aki a 14-es VB, szerintem, legjobbja volt. De az 5-3-2-ben egy Depay - Malen Depay - Gakpo vagy Depay - Berghuis páros sem lenne rossz.

Én is jobban örülnék a 4-3-3-nak, de Van Gaal, úgy hírlik, 5-3-2-t akar. Persze biztos nem úgy, ahogy De Boer csinálta. A szeptemberi meccseken meglátjuk. Bár még mindig nem nevezték ki, ami elég furcsa.

Előzmény: nj (26973)