Kákettődéemdé Creative Commons License 2021.07.26 0 0 64565

A "kezelési költséget" nem felejtik el, azt akkor is ráteszik, ha az áfát már a vásárláskor megfizetted. Ezt már kiderítettem.

Ha már mindenképpen keresni akarnak a dolgon, akkor egye-fene, azt a 400 Ft-ot kibírom.

 

Inkább a kétszer kifizetett áfa az, ami nagyon nem lenne jó (és nagyon nem lenne igazságos). 

 

Az Ebay fizetési oldalán nem tudsz választani: ha az adóval (VAT) kibővített számlát adja be fizetéskor, akkor az van. Nem tudsz választani: vagy fizetsz azzal, vagy nem....

 

Az a baj, hogy az Ebayes eladók nagy része szerintem nincs tisztában ezzek az új rendszerrel. És mivel a tranzakcióiknak csak egy részét bonyolítják EU-s vásárlókkal, ez időbe telik, mire zökkenőmentesen működik majd.

 

Ebbe az IOSS-be regisztrálnia kell az eladónak és egy OISS számot kell feltüntetnie a csomagon, hogy a címzett EU-s ország vámosa tudja, hogy a tartalomért már egyszer fizettek áfát. Ha ez a szám nincs  a csomagon (mint ahogy valószínűleg az én csomagomról is hiányzik), újra megfizettetik az áfát.

 

Eddig ennyit sikerült kiderítenem. Írtam a postának (az áfafizetést igazoló dokumentumokat csatoltam), hogy kérem a vámkezelés felülvizsgálatát.

 

Nyilván a nagyobb internetes webáruházak (Aliexpress, Bangood, stb.) esetében ez már tisztázott: ott tudja a cég, hogy mit kell csinálnia, mit kell feltüntetnie a csomagjain.

 

 

 

Előzmény: -Minarik- (64564)