Mustár Creative Commons License 2021.07.25 0 5 204323

HRA

 

The Poodles - Clash Of The Elements

A szervezetemben van egy classic hard rock kvóta, ha megtelt a rendszer, többet fizikai képtelenség bejuttatni. Csak akkor kerülhet be újabb versenyző a ligába, ha egy korábbi favorit kiesik, megunom, kiderül, hogy nem trve stb. A Poodles be sem áll be a kígyózó sorba, habár ez pont lehetne az a zene, ami a fröccsözés mögé hátra, akár már a FEZEN 17:10-es idősávjában is futhatna. A hangszerelés korrekt, amennyire kell, színesebb is, mint vártam, néha furcsán előrecammog a basszus, talán indokolatlanul, talán nem. A vokalistának megvan a műfajhoz szükséges rocksztárkodási allűrje, karcosság, szoftos vonítás, miegyéb. A hard rock kvótát inkább valami klasszikusnak tartogatom, hátha.

Az ún. megható számok túlterjengése miatt levonás!
60%

 

 

New York Dolls - New York Dolls
Bődületes Rocky Horror Picture Show-val indul, csak annál egy kicsit lendületesebben. És amikor már csömöröm lenne tőle, csendesül, szépen átmegy ebbe a protopunk őrületbe, majd visszatekerődik a rokkendroll fokozatosan. A záró Jet Boyban arra kaptam fel a fejem, hogy épp egy Kvelertak-harmóniát hallok, semmi se lehet véletlen.
Szép múzeumi darab, amire érdemes rászánni egy vasárnap délutánt. Történelmi szerepétől eltekintve számomra nem akkora nagy flash, de legalább egy tételt ki is pipáltunk a Minden idők 500 legjobb albuma listáról.
68%

 

Birth Control - Hoodoo Man
Nem vagyok a stílus ismerője, de az A oldal tanárinak tűnik. A legírások alapján tartottam tőle, hogy sok lesz az orgonavirgázás - az én Dream Theateren szocializálódott lelkem joggal fél minden progresszív hangszervirtuóztól - de nem! Egyszerűen csodálatos. Természetesen nem csak a billentyűs teljesít igen jól, szokás szerint az énekes a szürke egér, de nem bántóan, csak épp... hagyja kibontakozni a többieket. :)
A B oldalon aztán megy mindenféle őrültködés, talán a Gamma Ray végén van, hogy bohóckodik a vokalista, a Hoodoban azt a templomi orgonát nem tudom hova tenni, a vurstlihangulat a legvégén meg ???. Én ezt így kezdésnek nem tudtam összerakni, de izgat a rejtély, több hallgatással lehet, jobban össze fog állni a tészta. Kapni fog esélyt mindenképp.
83%


ZZ Top - Fandango!
Megvolt ezzel a ZZ tűzkeresztség. Már nem félek tőlük! Jópofa csávóknak tűnnek, de a lemezt magát diszkvalifikálhatjuk a korábban említettek miatt.