hamvasat Creative Commons License 2021.07.25 0 0 79400

Volt szó korábban a BMW Connected App-ról, illetve arról, hogy az új R1250RT-knek már ezt vetiti ki a TFT-je és bizony már nem lehet hozzájuk opcionálisan kérni a BMW Navigator bölcsőjét. Magyarán az új RT-re csak a BMW Connected App marad, mint gyári navigációs megoldás.

 

Ennek okán elkezdtem tesztelni a BMW Conmected App-ot a Gs-en, de ezen ugyebár nem vetíti ki az útvonalat, csak irányokat, meg letérési távolságokat mutat, illetve be is mondja.

 

Tapasztalatok:

 

A szoftver könnyen használható, de még kicsit butuska. Hiányzik belőle pl. Az úzvonalpont kihagyása. Winding módban terveztettem vele egy Paks-Bonyhád szakaszt, beszúrva két útvonalpontot is. Aztán le akart vinni egy földesútra, de nem hagytam magamat, mentem tovább a jó irányba. Két km-en át küzdött, hogy forduljak vissza.

 

Nem a legjobb, hogy nem látod a térképet navigáció közben, mert lehet olyan többes útelágazódás, ahol a fordulj jobbra  parancsra több látszólag jó megoldás van, de gyakorlatilag csak egy :-) Persze ez csak a GS-en problémás, az RT kivetíti a térképet is.

 

A legnagyobb probléma, hogy hiányos a térkép. Nem tudom mit használnak, de messze nem olyan jó, mint a garmin által hasznàlt. Csomó részlet hiányzik és pl. El akart vinni a városban egy egyirányú utcába forgalommal szembe, pedig már vagy 4 éve egyirányú az az utca.

 

Szóval a szoftverrel el lehet boldogulni, nem tud annyi funkciót, mint egy BMW Navi, viszont a térkép buta, így ebben a formájában biztos nem nyújt gondfeledt utazást az RT tulajdonosoknak.

Előzmény: Lbx (79397)