válytszemu Creative Commons License 1999.11.24 0 0 125
"Zavarjelek a képen" témában:

Nyilván több zajforrás is szóba jöhet, én azonban találtam egy dolgot, amitol dobtam egy hátast.
Acorp házam JNC tápját nagy nehezen lecseréltem egy DTK PTP 2068-ra (feszültségeltérés <3%, thermál tápventillátor). Néhány csatorna ***nézhetetlen*** a frekvenciatartományukba eso zavarcsíkoktól.
JNC táp vissza (a nejemnek lessz egy csendes tápja), kép újra a régi. DE: most látom csak,
hogy így is ott vannak a zavarcsíkok, ugyanazokon a csatornákon és ugyanúgy, csak alig láthatóan.
TANULSÁG (legalábbis számomra): TV tuner cards suck.
Mondhatnám, hogy POWER SUPPLIES suck, de az kevésbé hangzik drámaian ezen a fórumon.
Még egy dolog: megpróbáltam alufólia és PVC zacskó kombinációjával beburkolni a tunert, de erosen melegedett. A tuzoltóság a szomszédban, de van volt egy másik hátulütoje a dolognak: NEM lett jobb a kép. Too bad.

***
LifeView FlyVideo 98 'FM témában:
***

Röviden: a híreszteléssel ellentétben NEM gagyi. A Miro is forgalmazza álnéven (xxx Pro II), hardver és szoftver ugyanaz, csak drágább.

Hosszabban:
A dobozrol lemaradt, de a digizett hang elarulja:
TV reception: MONO
FM tuner: STEREO

Az én megjegyzéseim:
- Csatorna keresés: ***jó***, de lassú. Nagyon lassú, legalábbis extended módban. Normál módban viszont csak a csatornák közepén keres (de nem mindig talál).
- Csatornák elnevezése, kedvenc csatornák kezelése: BUGos. Foleg, ha extended search-öt használtál valamikor menet közben.
- Képlopás nehézkes (jobbgomb menü, fájlnév megadás, csak ezután lop). Addigra garantáltan lemaradtál mindenrol.
- VfW driver: ***jó***
- Képminoség: a kategóriájának megfelelo. Félképváltási probláma kezeletlen: nincs interpoláció. A monitorhoz közel ülve ezért "szédíto" a képe. Aki mást akar, az All-in-Wander-t vegyen.
- Csatornaváltás: szupergyors. Számomra már ezért is megéri a pénzét.
- Leírás: nulla
- Teljes képernyos üzemmód: felbontás 640*480-ra ugrik, az egérkurzor pedig a képernyo közepére. Remélem ez utóbbit eszükbe jut korrigálni.

***
TV set - tunerkártya összehasonlítás témában:
***

Két eltéro világ. Én szeretek TV-n tévézni. És számítógépen munkavégzés érzetét keltve szórakozni. Számomra a TV és az asztali képmagnó a jól használható, átlagos vevoi igényeket kielégíto eszközöket jelentik, amelyek több szempontból sokkal hatékonyabbak, mint a tunerkártyás digitalizálás közbeni bosszankodásra szedett Quarelin-es szemfolyasztás.

Bye,
válytszemu