Desert Rat Creative Commons License 2021.07.20 0 0 4228

A logaritmikus poti a korrekt, de egy régi lom életbentartásához ugyanúgy megfelel a lineáris is, legfeljebb nem fél-állásnál lesz a fél-fiziológiai hangerő ... túl lehet élni, nem elektronikai kérdés csak dizájn.  Ami fontosabb, az a méret, az érték sem kritikus, működik az 5 vagy 25Kohm-al is 10 helyett. Ha nem lesz boltban, akkor megnézem a "potméterek"  feliratú dobozban, van amelyik potira az van írva hogy PREH, csak az értéke lekopott, de meg lehet mérni. Nem szokott sokba kerülni nálam, mert abban a fázisban vagyok amit a Jézuskrisztus ajánlott, hogy osszam szét a cuccaimat a rászorultaknak, aki pedig egy régi rádiót akar életben tartani az rossz ember nem lehet.

 

Majd kibontom az Oriontonomat megnézni milyen tengelyhosszal kell.  Én a sajátomba egy kapcsolós potit tettem, ezáltal a hangerő gombbal is ki tudom kapcsolni a rádiót.  Ez persze pont szembe megy  a saját felfogásommal, hogy a világ egyik legkárosabb és általános hülyesége a kapcsolós potméter, mert tizedannyit se tekergetnénk a potit ha nem lenne egyben kikapcsoló is, de persze az Oriontont kapcsolhatom nyomógombbal is ha elvhű akarok lenni. 

 

 

A nyomógomb az súlyos ügy, nekem is hiányzik egy, akinek meg van az olyan áron adja, hogy úgyis ki fogja dobni mert nem veszik meg, én is inkább reszelek egyet vagy várok egy donor-rádióra háromszázé' a piacon.   

Előzmény: somytomy (4227)