Törölt nick Creative Commons License 1999.11.24 0 0 38
Lássatok csodát, ha jól megnézitek azokat a sárga robur-szerű gépeket... (Hopp, tényleg, emlékeztek a Hódító Robur című képregényre, vagy rajzfilmre, vagy micsoda? Helyesebben én csak arra emlékszem, hogy volt ilyen, mert ránézésre nagy marhaság volt.)...szóval, mint az elő is jött, ezeket tehervágánygépkocsinak hívják, azaz TVG a nevük, ezt büszkén viselik is az oldalukon. Innen már nem kell nekik sok fantázia, hogy TGV-nek álmodják magukat ;)

Nagyvasút, metró, villamos, HÉV, fogaskerekű mind azonos, 1435 mm-es, ún. "normál vasúti nyomtáv"-on fut. Vannak városok idegenföldön, ahol a villanyosok keskenyebb nyomtávot használnak, nem is átjárható a hálózat a vasútról, höhö, elszúrták. Ilyen pl. Szófia, ahol viszont építgetik át a hálózatot. Jelenleg vannak viszonylatok, amiken már normál nyomtávú cuccok járnak.

Azért nincsenek annyira rosszban a sárga és a szürke gépek! Nemrégiben láttam két szürkét, közöttük egy sárgával, ami elhagyta magát. Vitték a Fehér útra. Közrefogták, aztán jólvan.