Nálam is nagyon hasonlóak a tünetek, de fokozottan: üresben még el van, fel is pörgethető, de már egyesben is gyengélkedik.
Minél többet bontom szét - rakom össze a karburátort (most ultrahangos tisztítással próbálkoztam), annál biztosabb vagyok abban, hogy ez karburátor probléma. Mert mindig máshogy rossz a gázreakció. Pedig ez egy igen egyszerű szerkezet a többi márka karburátoraihoz képest - csak a súbertűn és az alapjárati levegőn lehet állítani. Éppen ezért kifogytam a kombinációkból.
A levegőszűrőre illeszthető gumicső nálam nincs is, így a csővázban lévő szűkítőnek sincs jelentősége. Próbáltam levenni a szűrőbetétet és úgy is hajtani, aztán jobb híján mosogatószivacsból képeztem ellenállást a szívó oldalnak. Próbaként teljesen kivettem az alapjárati levegő szabályozócsavarját. Próbálkoztam a szívatógomb lenyomásával is, amikor a motor gyengülő teljesítményt nyújtott: a dúsítástól csak még gyengébb lett.
A súbertű legalsó állásban van. Próbáltam a másik két állást is, úgy még rosszabb volt.
A gyertyahézagot 0.3-ra csökkentettem.
Mindent megpróbáltam, ami eszembe jutott, de hiába, helyes működést nem értem el.
Azt hiszem rendelek egy új karburátort. Esetleg egy Riga K60B karburátort, mert annak állítható az úszó szintje.
Az itt felmerült ötleteket mind köszönöm! Sorra végig próbáltam mindet, egy kivételével: a gyújtás oldali szimeringet nem tudom megnézni, egyelőre nincs lendkerék lehúzóm.