MemetikaTan Creative Commons License 2021.07.20 0 0 783

Hahahahaha :-)

Nem, nem .... teljesen tévedésben vagy és érthető is miért.

 

A hobbim a tudomány határterületeinek a kutatása volt és már vagy jó 30 éven keresztül.

Tagja voltam egy rakás tudományos társaságnak, kezdve a Gépipari Tudományos Egyesülettől, a Para-Kutatási Tudományos Társaságig.

Valóban fő  munkáim mellett csináltam amit csináltam, hobbiból. ... és meg is oldottam több ilyen talányt. Lásd Egely vitalításmérője, porfúziós reaktora, stb....

 

Fő munkatársa voltam az AION Alapítványnak is, amely az emberi elme képességeinek a kutatásáért jött létre.   Igen, aminek a hazai memetika kutatásban fontos személy Mérő László matematikus-pszichológus is tagja volt.

 

Miért lényeges ez memetikai történelmi szempontból?  ( és nem miattam)

 

Mert a memetika főként pszichológia alapokon nyugszik.

Éppen ezért kb 1999-2000-ig nem is tartottam a memetikát, egyik részét sem tudománynak.

Posztmodern kamuzásnak véltem, hiszen nem volt olyan dolog benne, amit sima, addigi pszichológiai folyamatokkal ne lehetett volna megmagyarázni.

 

A könyvem anyagának kutatása még egy olyan elven indult el, hogy "Isten" az emberiség legnagyobb para-jelensége, tudományos rejtélye, pszichológia problémája.  ... és nem is nagyon volt benne memetikai hivatkozás .... pszichológia annál több.

 

Közben kellett beletennem, kiegészítenem. ... és elcsodálkoznom a memetika jelentőségén, ha arra használjuk, amire való és nem másra.

 

A memetika a jövő agykutatásának egyik mérföldköve lesz.

A memetika a jövő társadalmi átalakulásának szintén egyik mérföldköve lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Fat old Sun (780)