Pucros Mackó Creative Commons License 1999.11.23 0 0 65
Szerintem nem baj, ha meleg pár neveli a gyereket. Uyanúgy, mint a heteró párok gyerekeiből, vagy meleg lesz belőle, vagy nem. Ha nem lesz belőle meleg, akkor jó, ha az lesz, akkor is jó. A meleg családi légkör még senkinek sem ártott!:))

A modellkövetést nem érzem nemfüggőnek. Nálunk például - holott anatómiailag én férfi vagyok, feleségem pedig nő - sok tekintetben én vagyok az anya és nejem az apa. Valójában én inkább leszbikus nőnek érzem magamat, így szerencsés módon a transzszexualitásból és a homoszexualitásból származó devianciák nálam kiegyenlítik egymást. Szerencsére az a fajta leszbikus nő vagyok, aki meglehetősen férfias, így (remélem) senki nem gyanakszik semmire.

De legyünk optimisták. Ma már az iskolákban is egyre több az okos gyerek. Vannak mindenféle családok. Szülők elválnak, meghalnak, családjukat elhagyják - mindez kevésbé lenne fájdalmas a gyerekeknek, ha nem lenne annyira beléjük vésve, milyen a "normális" család. Lehet valakinek három apukája vagy két apukája és egy nagymamája - a világ annyira gazdag, hogy mindenféle variáció elképzelhető. Még hermafroditák is vannak. Miért lenne e változatok bármelyike eleve rossz?

És olyan is előfordul, hogy egy gyerek egyszerűen csak önállóan tud gondolkodni, és felismeri, hogy az osztálytársai, sőt a tanári kar körében sok a korlátolt, rosszindulatű ember. Ebből sem lesz kisebb baja, mint ha melegek nevelik. Teljesen rendben van, ha egy gyerek azt érzi, hogy másmilyen, mint a többiek.

Mert akkor talán sosem fog olyan ostobaságot képzelni, hogy valamiképpen kötelező egyformának lenni.