kisevet Creative Commons License 1999.11.23 0 0 262
off
A lényegessel foglalkozz, talán segít problémáid megoldásában. Saját dolgaidat hozd rendbe.

Gondolom, itt van az ideje, hogy az én jellemzésemen kivül valami hasznosabb dolgokra térnétek. Ha jól emlékszem, nem én jöttem ide panaszkodni. Nem engem hagyott el a férjem, nem én élek "bi-akármiben", nem nekem vannak tétova álláspontjaim.
Nem azért, mert okos lennék, hanem mert valódi elvekhez tudok viszonyítani. Ha igyekeztek, ti is megtalálhatjátok, mert nem a személyes tulajdonom.

A mércét meg lehet találni, és nemcsak "nálatok" van. Mindenki számára érvényes az a néhány törvény, amit ha elfogadsz és tartod magad hozzá, biztos mérték minden dolgodban. (Pl. nálatok a férjed, ha az ismert parancsolathoz tartja magát, és miért ne tehetné meg, nem kerültetek volna ilyen helyzetbe.)

Azért terjed a világban sok ostobaság, mert nincs hiteles alapjuk az embereknek általában, amihez viszonyíthatnak élethelyzeteikben.
Miből gondolod, hogy igazzá, hitelessé válik az, ami ki van nyomtatva és újságban, könyvben olvasható? Az is nagy ostobaság, hogy a többségi vélemény igazzá válik.
Mindenki mindenkivel bármit elhitethet, még csak védekezni sem lehet ellene, ha nincs hiteles forrás, amire biztosan lehet támaszkodni. Pl. gyakori a legutoljára hallott vagy a leghangosabb vélemény elfogadása. Ezért olyan a világ, amilyen.

Nem adok semmiféle tanácsot, nem figyelek a lényegi mondanivalódra, mert az rád, rátok tartozik, akik megbeszélitek. Egymás hibáiból ki-ki okulhat saját hasznára. Én csak lehetőséget adtam arra, hogy ezt meg tudjátok tenni. A topic ötlete az enyém, amiért legfeljebb elismerést érdemlek. Ennyi a szerepem.

P.s. 1. Ne magyarázz belém semmit, nem vagyok 'morgós', nincs rosszkedvem, nem bántott meg senki, egyszerűen kijelentő módot használok. Azt azért vizsgáld meg, minek nevezhető az, amit Te csinálsz a replikáiddal, szerintem gúnyolódsz, kötözködsz, okoskodsz. Ez viszont cél nélküli, nem vezet sehova.

Ps. 2. Miből gondolod, hogy az általad használt forrás hitelesebb, mint pl. az enyém. Azt sem tudod hol olvastad, azt meg ismét nem, hogy mit olvastál, akkor meg mit vársz el a fogadtatásától? Ha meg néhány emberrel beszéltél, akik elmondták a saját dolgaikat, az attól nem vált általánossággá.
(Egyébként kétlem még azt is, hogy ezeket állították. Ha tényleg úgy lenne annál a családnál, ahol Te jártál a bigámia-poligámia, akkor is titkolták volna és nem csupán előtted. Miért mondták volna el éppen Neked a "valóságot"? Még Te sem mondod el minden hozzád érkezett külföldinek, hogy a férjed mit csinál, milyen dolgaitok vannak.
Megkérdőjelezem azt is, hogy mormonok voltak az ismerőseid, tudod, nem attól mormon valaki, hogy azt mondja magáról.)
on