tehtube Creative Commons License 2021.07.19 0 0 22167

Egy szintén erősen egyedi jellegű alkotórészekből öszeállítható orgona. Talán már volt is. Szerencsére egyre kreativabb a háttérszakma.

https://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=44

 

Néztem egymanuálos felületre az XK5 fedélzetét. Ide túl sok. Igaz, az presetoktávos, tehát hosszában több a hely. Az elemi beavatkozást egyszerűbb számítógépről elvégezni és célszerűbb inkább az élőzenére koncentrálni. Így egy komplett menürendszer és kijező megspórolható pénzügyileg, fizikai helyigényben. 

A Crumar Mojo Classic egész átgondolt, de hiányzik balról a fekete kocka és pont emiatt kissé erőltetett és kissé szűkör a drawbarok körüli potikiosztás.

Továbbá akkor "jó helyen" lenne a lezlikapcsoló, ami így egész bizarr helyre került a bal drawbarok mellé. Viszont kiemelném a nagy fehér gombokat! Van köztük egy kisebb rés, nemúgy mint az XK5, VK7 esetében, ami jobban véd mellényúlás ellen. 

Talán emiatt jó a Legend Live kis nyomógombja is, nem lehet egy gyors nyomás során véletlenül a szomszédos gombot is megnyomni.

A hivatkozásban látható, hogy a drawbarok fölé is helyezhető elektronika. Tegnap azon gondolkodtam, milyen lenne használhatóságban, hitelességben, ha Crumar féle nagyobb kapcsolók egy szinttel följebb helyezkednének el? (Majd szerkesztek róla képet. Röhögnék, ha ez lenne a következő "fejlesztés")