Kiss Zsolt Kf Creative Commons License 2021.07.18 0 0 12145

Az a gond, hogy rengeteg ilyesféle dolog található, amit valaki egyszer bedobott, aztán egymásról másolgatják. Mikor visszanyomozod, akkor meg kiderül, hogy a kiinduló ponton semmi forrás nincs, csak volt egy elképzelés, ami az ötödik átvételnél már tényként szerepel. Sajnálatos módon még a tudományos életben is előfordul ilyesmi.

 

Nevesíteni nem szeretném a szakembert, eleve csak az én állításom állna a történetben, nincs róla hangfelvétel... 

Ismert szakember egyébként, történész, aki huszár hagyományőrző csoportban volt oszlopos tag, és a kijelentései szentírásnak számítottak akkoriban. Bántani amúgy nem akarom, mert kimondottan jó dolgokat publikált. A fegyverekhez viszont nem ért annyira, mint hiszi magáról.

Az egyik kedvenc kijelentésem az volt tőle, amikor közölte, hogy egy átlag honfoglaló magyar csak annyit tudhatott a fegyverekről, amit az állatok mellett, a lóháton hadonászva elsajátított. Az képtelenség, hogy valamiféle oktatás lehetett, és hogy mit képzelek magamról, szerintem hetente kétszer edzésre jártak, mint a Kung-fusok? Ennél a pontnál ledobta az agyam az ékszíjat, és annyiban hagytam a dolgot.

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (12137)