pici mici a pók Creative Commons License 2021.07.18 0 0 426
  • BAYER ZSOLT „Magyarország fele, ha van egy segg valahol, odaszalad, és kinyalja.”

 

 

Emlékerdőt állítottak a gödöllői egyetemen Erdoğan hőseinek, a török puccskísérlet elfojtásának 5. évfordulójára Belföld

2021. július 16. – 16:32

 

 

https://telex.hu/belfold/2021/07/16/emlekerdot-allitottak-godollon-erdogan-hoseinek-a-torok-puccskiserlet-kegyetlen-elfojtasanak-emlekere

 

Emlékerdőt állítottak Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem területén a török puccskísérlet ötödik évfordulója alkalmából, de nem a tönkretett, bebörtönzött és elüldözött tízezrek emlékére, hanem a tisztogatásokért felelős Erdoğan-rezsimhez hű vértanúk előtti tisztelgés jeléül.

A frissen átadott emlékerdőre olvasónk hívta fel a figyelmünket. Finoman szólva nem csaptak nagy hírverést a park átadásának, az egyébként Erdoğannal szívesen parolázó Orbán Viktor vagy más kormányközeli szereplő nem is vett részt az eseményen, legalábbis ennek nincs nyoma.

Az átadóról készült képek ott vannak viszont a budapesti török nagykövetség Twitterén, ahol arról írtak, hogy az emlékerdőt 251 hős emlékére hozták létre, akik az öt évvel ezelőtti, július 15-i „áruló puccskísérletben vértanúhalált szenvedtek”.