RJancsi Creative Commons License 2021.07.16 0 0 12

Márai azt írta 84 éves korában:

A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a nemzeti jelmezbe öltöztetett, képmutató, kapzsi jobboldali.

Ez maximálisan igaz TMA-ra és bukott társaira. 

 

Márai korábban is írt egy magvas gondolatot. Abban az időben csak egy párt volt, így sommásan a kommunistákra vonatkoztatta, de TMA-ra is ráillik:

A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszélyes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.

 

Nem feladatom Csőziket védeni, de miből tudna virítani, ha a csüngőhasú módszeres megtorlást alkalmaz minden ellenzéki városon? A pandémiára való hivatkozással erősen megnyírbálta az önkormányzatok bevételi lehetőségeit (gjmű adó, HIPA, parkolási díj, és emellett befagyaszotta új bevételi források létrehozását pl. adóemelés). Persze a fideszes városok milliárdokat kapnak kompenzációként, amiből az ellenzéki városok hogy-hogynem sorra kimaradnak. Aradszky is csak kritizálni meg a múltba visszamutogatni tud, de nem sok pénzt harcolt ki Érdnek. Nem Érdet, hanem a gazdáit képviseli azaz betart a városnak ahol csak tud. Ebben az a szép, hogy a rá szavazó birkáknak is, akik ennek ellenére nem benne hanem kizárólag az új vezetésben látják a bajok forrását. 

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (11)