FOMA Creative Commons License 2021.07.08 -2 1 149120

Mai határátlépési tapasztalat. Beremend hozta a szokásos formáját, nem volt előttem senki, de mégis kb. 4-5 percig tartott az átlépés, mert mindkét félnél csak egy-egy rendőr a fülkékben, nem volt külön ki- és beléptető. Pont jött befelé egy eszéki autó, ezért a horvát rendőrnéni együtt vitte be kezelni az okmányokat. Tőlem már eleve elkérte a magyar rendőr a védettségi igazolványt, és a SZIG-gel együtt adta át a horvát kolláganőjének.

Visszafelé nem volt egy perc az átlépés. Persze Beremend kerülő, de Baranyából indulva azért mégis alternatívát jelent, az esetleges letenyei több órás várakozás helyett.

 

Odakint Pélmonostor előtt dolgoznak a leendő autópálya csomópontján, a felüljáró már kész van, azon mentem át, nem kell már kerülni. Ott magán a pályán is megy már a munka.

 

A Konzum választéka meglepően silány volt, mintha az egész Baranja vedelné a sört a hőségben, a két fő kedvencemből (Tomislav, Ožujsko Režano) egy darab nem volt. Szerencsére Odležano igen, és felbukkant egy új Pan változat, a Pan Pilsner. Az előbb megkóstoltam, bár én alapvetően pils típusú sörös vagyok, de a Zlatni jobban bejön.

 

Feltehetően már autós maszek kanyar nem lesz nyáron, csak vonatos szolgálati, aztán augusztusban vonattal Split Bačvice.