Bronson1980 Creative Commons License 2021.07.08 -1 4 74742

Nem igazán szoktam ezen a fórumon írogatni, bár aki korábbi írásaimat, statisztikai beszámolóimat olvasta azoknak gondolom feltűnt, hogy Federer rajongó vagyok és bár igyekszem nem elfogult lenni I. Rogerrel vagy ahogy nevezni szoktam még King Federer-rel bevallom a szurkolói énem bennem is felülírja a realitásokat. Nagyon sokan elmondtátok véleményeteket a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban. Számomra ezt a vereséget látni a legszörnyűbb élmény volt, még fájóbb, mint a 2 mérkőzéslabdáról elveszített 2019-es döntő. Nem akarok a mindent tudó bölcsek szerepében tetszelegni, mert fogalmam sincs, hogy Roger idei teljesítményének hátterében milyen okok vannak. Nem igazán tetszettek az idei mérkőzései. A Koepfer elleni meccsének a nézését is felfüggesztettem, miután a német kiegyenlített és brékelőnyre tett szert a harmadik szettben. A wimbledoni meccseit végig szurkoltam, hiszen Wimbledon számomra prioritás a Garros-sal szemben, de egyedül csak a Gasqet elleni meccse tetszett. Több szakértő is elmondta, hogy az is csoda, hogy másfél év kihagyással 2 műtéttel a háta mögött ennyi idősen eljutni mekkora teljesítmény. Viszont az Én véleményem az (ez nem kinyilatkoztatás mielőtt bárkit megsértenék), hogy amennyiben a sérüléstől való félelem és a meccshiány volt az oka ennek a fiaskónak, akkor egy még tudatosabb tervezéssel menni kell tovább nem történt semmi. Viszont, ha Federer csupán szponzori szerződései miatt erőlteti a tour-on való részvételt akkor itt és most abba kell hagyni. Ugyanis az már látszik, hogy ezek ellen a fiatalok ellen nem elég, ha kiküldi a cipőit a pályára. A tegnapi 0:6 után pedig a jövőbeni mérkőzésein a többi fiatal is vérszemet kaphat, vagyis sokkal nehezebb lesz legyőznie őket. És akkor azt meg sem említem, hogy itt van egy olyan Djokovic, akinek most minden korábbinál nagyobb az önbizalma, hogy ismét legyőzte Nadalt a Garross-on és bezsebelte a második címét azon a borításon. Ellene pedig véleményem szerint csak akkor lesz halvány esélye, ha képes lesz megismételni a 2019-es formáját és valamelyik fiatal játékos idő előtt legyőzi Novakot egy Grand Slam mérkőzésen. Sajnos, bevallom őszintén pillanatnyilag mindkét opció inkább szurkolói elvárás, mint realitás.