man6tani Creative Commons License 1999.11.19 0 0 3487
Dlala,

merre vannak még ilyen múzeumok?
Melyik országrész érdekel? De ha kell, küldhetem az egészet, ami nekem van, egy 20-30 darabos U.S.A - Kanada múzeumlista.

sikerult eppen felujitas alatt latni egy GG1 Electric-et
Hobokenben, New Jerseyben, a Hudson partján most is áll egy. Ez szegény sajnos rohad, az tett be neki, hogy a felsôvezetékes nagyvasút átállt 25 Hz-rôl az itt ipari 60 Hz-re, a modern mozdonyok könnyen alkalmazkodtak ehhez, de a GG1 nem tud.

FL9-esek (Lengthened, meghosszabbított F) ma is vidáman dolgoznak a Metropolitan Transportation Authority (a new yorki BKV) vonalain, leginkább a New Haven Line mellékvonalain, Danburybe és Waterburybe. Vannak fényképeim róluk, a szkennerem meg a múlt héten betojt, de most hét végén a zsinórjánál fogva a falhoz csapkodom, hátha az segít neki.

A New York Central színű FL9 meg azért érdekes, mert annak soha nem volt ilyenje, amikor volt NYC, akkor a New Haven vasút (New York, New Haven & Hartford) járatta az FL9-eseket.

Az Amtrak is használ FL9-est, azt is lôttem már. Annak igazából nem kellene FL9, mert az FL9-es szerepe, hogy a new yorki Grand Central Terminal alagútjában alsó sínrôl tudjon vontatni, ne füstöljön, és az Amtrak nem jár már a GCT-ra.