goyko14 Creative Commons License 2021.06.29 0 0 213904

Az abszolút okozhatja. Én egyszer melegben levettem a technikai pólóm és kb 20 percig vittem a jobb kezemben. Nagyon durván meglátszott a GCT balance-on :) Már nem emlékszem pontosan, de az is min 2% környéke volt. 

Nekem tartáshiba miatt válltól indulva, csípőn át máshogy terhel a bal oldalam, ez általában 1-1,5% volt. Sok core meg specifikus erősítéssel ezt 1% környékére vagy tiszta 50-50-re hoztam le. (Egyébként egy mozgásdiagnosztika elemzés és az ott kapott tanácsok is segítettek sokat rajta.)

Ami érdekes, hogy erősebb tempó esetén ha erőltetem akkor megint elmegy 1-2% köré, tehát még nem minden oké. További csavar, hogy rövidebb résztávos futásnál (600m-ig) viszont szinte tökéletes 50-50-ek jönnek.

 

Ezekkel érdemes néha elbíbelődni, én most azt feltételezem, hogy nagyon gyors futásnál amikor a freki és ezáltal nálam a vert.oszc is jelentősen javul az rögtön helyrerántja a GCT balance-ot. Lassabb, LT küszöb alatti futáson tudok figyelni, nincs terhelés alatt, ott is jön a max 0,5% ha afelett van akkor figyelnem kell a sérülésveszélyre. Viszont a kritikusabb, LT küszöb feletti futásokon (ami a lényeg lenne) még nem vagyok elég erős ebben, úgyhogy tovább kell erősíteni meg futóiskolázni, más ezt nem nagyon javítja.

De ezeket az adatokat csak egyenletes talajú futásoknál lehet igazából így követni, a terep túl sokat változtat.

Előzmény: Ermak (213903)