Vonzó Rém Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50269

A SpaceX-nél nem az asshole-ok miatt sz-r a meló, hanem Musk miatt. Mert Musk papa kitapossa mindenki belét és lesz-rja a törvényt is meg az etikát is.

 

Egyébként nagyvállalatnál, ha túl sok saját ötleted meg javaslatod van, meg egyáltalán már azért, hogy érezhető rólad: neked gyakran jut eszedbe, hogy mit lehetne/kellene jobban csinálni, nos ez a halál csókja. Kirúgva viszont nem ezért leszel, hanem azért, mert szerintük asshole vagy. Én ezt látom a "no-asshole policy" mögött, különösen azzal együtt, hogy láttam már egy pár hasonló főnökasszonyt és nekik éppen ez az esze járásuk. Szerintem Gwyne néni szeretne "szabályos" vállalatot csinálni a spacex-ből.

 

Ez, hogy nem jön elég fuel a header tankból mert elk-rták a hidrosztatikát, jó akkor nyomjuk meg héliummal miközben a hidrosztat továbbra is sz-r, aztán a következő SN meg azért pukkan, mert metán helyett hélium ment a preburnerbe, nos ez tipikus Gwyne néni féle nagyvállalat. Biztos vagyok benne, hogy nagy szépen fel volt darabolva a projekt taszkokra és mindenki nagyon szépen megcsinálta a taszkját, miközben nagyon pozitív volt.

 

Odáig, hogy egy "szabályos nagyvállalat" soha a büdös életben nem fog valódi újdonságot kitalálni, az ő agya már nem ér fel. Valódi innovációhoz egyéni kezdeményezés kell, ötlet kell, kockázatot és konfliktusokat kell felvállalni érte. És akármilyen biztos vagy benne az elején, gyakran sz-r lesz az eredmény, és az a te hibád lesz. Eközött meg az asshole között Gwyne néni típusa agyilag nem lát semmi különbséget. A helyzet nem olyan rossz, ha az experimentet jóváhagyással csinálod, csak hát ezek soha semmi hasonlót nem hagynak jóvá, akármilyen kézenfekvő.

 

Musk papa meg eredményt akar, de rögövest. Lesz-rja, hogy még egy SN se repült még, ő akkor is kirak rögtön kettőt az állványra, hogy mindenki lássa. Nektek meg kiadja parancsba, hogy mindkettő felszáll és visszajön holnapután. Aztán amikor már a negyedik SN pukkan ki, akkor már nagy a baj.

 

Egyébként jó esélyét látom, hogy BN vonalon is lesz még egy kis tüzijáték. Platonnak szerintem igaza volt abban, hogy a baj oka annyi, hogy a Raptor nem volt még kész. Musk papa meg mégis kiadta parancsba, hogy holnap akkor felszállunk, ha meg szétpukkan a rocket akkor kirúglak.

 

Na most SN15 végül leszállt és csak kicsit gyulladt meg. Valszeg ki lett adva parancsba, hogy addig nem mész haza amíg nem repül még egyszer. És valszeg csak Gwyne néni soft skillje meg a FAA/government "hard skillje" ;-) vette rá, hogy több tüzijáték most akkor egy ideig ne legyen. Csakhogy a BN-en vagy ötször annyi raptor van, ötször annyi hibalehetőség, és egy részük valszeg megint lángolni fog töredék tolóerővel. És 1 db csak kicsit meggyulladó SN szerintem nem jelenti azt, hogy a raptor akár most is kész volna.

 

---

 

 

Előzmény: jee_c (50261)