Akoka25 Creative Commons License 2021.06.24 0 0 31409

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni.

Saját szervezésben készülünk Erdélybe, egy rövidebb kirándulásra.

6 napig tudunk maradni, azaz 5 éjszakára.

 

Leírnám az úti tervünket és abban kérném a segítséget, hogy ez mennyire teljesíthető, illetve milyen az utak állapota, mennyire lehet haladni? Ti mit vennétek ki vagy tennétek még bele?

 

Négyen utazunk az idős édesanyámmal, mi ketten anyukámmal már jártunk Erdélyben, de már több mint 10 évvel ezelőtt de a család  többi tagja még nem, ezért olyan helyeket szeretnénk felfedezni, ami mindenkinek érdekes lehet.

 

Nekem még dél-Erdély kimaradt eddig, ezért úgy gondoltam, hogy itt kezdenénk.

 

Első nap: Utazás Szeged-Arad-Temesvár-Déva, útközben rövid megállók Aradon és Temesváron, szállás: Déván

Második nap: Déva-Vajdahugyad, a vár megtekintése, majd tovább utazás Szászsebes, Nagyszeben útvonalon Brassóba. Itt lenne a második szállás, útközben megálló és városnézés Nagyszebenben.

Harmadik nap: Brassó-Törcsvár, vár megtekintése, majd tovább utazás Székelyudvarhelyre, ott városnézés, majd Orbán Balázs sírját megnéznénk a 12 székelykapuval Szejkefürdőn, innét pedig Szentegyházára mennénk, ott lenne a harmadik szállásunk.

Negyedik nap: Szentegyháza-Csíkszereda, városnézés, majd Békás-szoros, Gyilkos-tó lenne a terv, bár ez elég nagy kitérő. Békás-szoros-Gyergyószentmiklós. Vagy itt lenne a szállás, vagy korábban Szovátán is gondolkodtam, de az még plusz 1 óra. Itt vagyok a legnagyobb bajban, hogy mit csináljak. Anyukám Gyilkos-tónál akarta a szállást, de akkor még több utazás marad másnapra.

Ötödik nap: Gyergyószentmiklós-Szováta, séta a tó körül, korábban fürdést is terveztem, de az nem fog beleférni szerintem.

Szováta-Torda, majd Torockó. Itt mennyire járható az út?- térképen alsóbbrendűnek látom. Lehetne itt a szállásunk, de Kolozsvár volt korábban a cél.

Hatodik nap: Kolozsvár-Nagyvárad rövid városnézésekkel és haza utazás Magyarországra.

 

Szóval nagyjából ennyi a terv, anyukám 82 éves, fiatalos, de azért egy kicsit fájós lábú, úgyhogy sok sétát nem lehet tervezni.

Férjem szerint napi 200 km utazás bőven elég, ezért is vagyok dilemmában, hogy mit vegyek ki, mert sok benne az autóban töltött idő.

 

Köszönöm a segítséget!

 

Üdv.