laca5 Creative Commons License 2021.06.23 0 0 26387

Oké, ezek mind előfordulhatnak, már gondoltam is rá, hogy miért csak egyes tőkék? Egyforma cucc ment rá, ha egyeseknek ez nem lett volna elég, az valószínűtlen. Pl. a moly nem válogat a fajták közt. Túlterhelés abszolút lehetséges, pl. a képen a Jupiter első termése. Hogy az most ő soknak érzi, az lehet.

Ami feltünt, hogy nagy az átfedés a tavalyi problêmásokkal. Kivétel ez a Tigin, ami tavaly szépen kötődött. 

Tudom, hogy van baj, mert a többség úgy szórja el a felesleget, hogy csak még kell kocogtatni és lehullik. De vannak olyanok amiken látszik  hogy nem kötődött, de ragaszkodik, nem potyog le.

Ma úgy láttam, hogy azért nem akkora a baj, többségén marad majd olyan fürt, amit még lehet hagyni.

De ez a túlterhelés még mindig gondolkodtat. Többen is azt javasolják, hogy minél több virágot kell hagyni és később válogatni. Kulicz Laci meg azt is állítja, hogy amelyik fajta rendszeresen rosszul köt  azoknál kurtítsuk a virágot, tetejezzük a vesszőt, hogy több energiát kapjon. Én ezt ellentmondásnak érzem, tavaly is sok virágot hagytam, nem mindegyik kötődött jól.  Idén többet, rosszabbnak látszik. Lehet  hogy inkább azt kellene közelíteni  amit meg is lehet tartani, a többit bízzuk a növényre. Nincs pazarlás. Nem?

Előzmény: IsKol (26386)