Hongwell BMW X5 (1:72):
És véééééégre megvan.
S hogy miért örülök annyira ennek a fekete X5-ösnek?
Nos 1:43-as méretben se túl gyakori - persze a világoskék változatát kivéve nagyban is - mivel azzal sűrűbben találkozni.
Nagyobb méretben nem gyakori feketében, de 1:72-es méretben azt hittem hogy beszerezhetetlen lesz, mivel mindig csak a világoskék, vagy néha-néha a kép alapján gyanús sötétkék változatokkal találkoztam.
Viszont egyik alkalommal kiszúrtam az egyik eladónál, alaposan megnéztem a képeket - szerencsére állapotra is minden oké, kerék megvan, lámpák megvannak, tetősín se hiányzik - és nyugodt szívvel nyugtáztam magamnak hogy ez bizony a fekete.
Na több se kellett, gyorsan körbenéztem még az eladónál és szintén sikerült találni egy másik kölyköt nála amely szintén nem túl gyakori, de azért többször lehet belefutni mint a kis 1:72-es fekete X5-ösbe.
Mint azt már megszokhattuk akadnak persze különbségek.
Pl a kicsinél - méretéből eredően - nincs ködlámpa berakás, bár a festés elviselte volna, lévén megvan a helye.
A lámpákban sincs az irányjelzős festés.
A tükrök persze mások - de ez nem feltétlen hiba, hisz más méret - de a belső tér azonos.
Kivéve a kormányt, ami a kicsinél fekete.
Hátul is teljesen azonos - majdnem.
A nagy változatom sajnos nem hibátlan mivel két kis karc féle sérülés van a farán, de látható hogy a lámpák ugyanolyan szépek.
Ugyanúgy ott a rendszám, a BMW logo, az X5 felirat.
Igaz alul nem ezüst a kipufogó és fent sincs féklámpa csík.
De végre sikerült beszerezni a kölyköt :D
Nagy öröm :D