Nos egy hónap és egy hét után Józsi problémáira.
Hátulról visszafelé :
....a páratechnikust hogy amúgy egy padlástérnek van-e szüksége szellőzésre? Tehát a tartószerkezetnek, és azt mondta hogy nincs szüksége, tehát ha le van fojtva egy tető, attól nem gombásodhat. "
Az ürge kókler a javából. Minden padlástérnek intenzív szellőzésre van szüksége.
Ez már az eleink is tudták jó 150 éve is.
" innentől fogva én szerintem nem probléma hogy az eredzmentén / ez nagy valószínűséggel eresz mentén lenne / nincs beszellőzés a padlás fele, hanem csak a héjazat és fólia között szellőzik. "
Ez a baj. jó nagy és jósok nyílásnak kell lenni az ereszmentén. És akkor a padlás átszellőzik.
" Nem tudom hogy ez a heti 2-3 ruhateregetés mennyire tett be a tetőnek,... ? ha jól szellőzik a padlás bírni kell.
Már a nagy poéta az Atilla kiskölyök korában azon siránkozott , hogy a Mama nem viszi a padlásra teregetni. Ez úgy 1910 körül lehetett.
A mezőgazdasággal foglalkozó gazdák is felvitték a friss terményeiket-- gabona, kukorica és ott szárították.
Ja aztán ezt később a 'igazhitűek ' lesöpörték.
A nagy városokban is, még úri környezetben is szokás volt a padláson való szárítás. Ma már nem mert közben lopósak lettek az emberek.