Szabi831104 Creative Commons License 2021.06.21 0 0 1536

Sziasztok,

Szeretném a segítségeteket és tanácsaitokat kérni.


Néhány éve készítek bort házi fogyasztásra, barátoknak, családnak.
Eddig fahordót használtam. Ebben ment végre a teljes folyamat. Bogyózás, zúzás, préselés után a must bekerült a hordóba, forrás után fejtés majd ugyanebben a hordóban érleltem, majd ebből fogyasztottuk. Szükség esetén ismét fejtettük.

Szeretném idén leváltani Inox úszófedeles tartályra. Kérdésem, hogy melyik típus ajánlott? Pumpás (Ez Nekem könnyebben kezelhetőnek tűnik, de lehet van hátránya) vagy paraffinos olajos tartályt vegyek?

A bor forrását ebben ugyanúgy tudom garantálni mint a fahordóban? Esetleg ebben más a menete?

150-200 l-es környékén tudnátok ajánlani típust?

Köszönöm előre is a tanácsokat és a segítséget is.