midnight coder Creative Commons License 2021.06.20 0 0 460969

Attól függ. A vasútvonal az kétesélyes, ismerni kellene a részleteket ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy jó bolt vagy nem jó bolt, Pl. hogy hogy tudjuk mi kivenni a pénzt belõle.

 

A kínai egyetem egyértelmûen hasznos lenne, más kérdés hogy a liberósbolsik csak azért fogják megtorpedózni, mert nem õk csinálják, illetve mert szembemegy a mainstream nyaljuk ki az USA seggét, különös tekintettel a "demokraták"-a liberósbolsi vonallal.

 

Kis hazánk egyik nagy problémája ma az, hogy leginkább csak alacsony hozzáadott értékû termelés folyik itt (lásd összeszerelõüzemek) és ha netán ki is képzünk valami értelmes embert az egyetemeinken, az elsõ dolga az, hogy elhúz innen nyugatra mert ott van a tudására fizetõképes kereslet. Így viszont a mindenkori kormánynak nem igazán érdeke pénzt tenni az oktatásba, elvégre a drágán kiképzett okos emberekkel csak a nyugat-európai gazdaságokat támogatjuk. Erre a dilemmára jelenthetne megoldást egy nagy presztizsû mûszaki egyetem ami sok külföldi diákot is idevonz, és persze itthonról is a legtehetségesebbeket, és ami már vonzóerõt jelenthetne azoknak a cégeknek akik kutatás-fejlesztésben gondolkodnak, mert nagy koncentrációban találhatnának itt tehetséges embereket.

 

Persze, ez sok mindenkinek nem érdeke:

- az ellenzéknek, akinek minél rosszabb annál jobb

- a zs kategóriás hazai oktatási intézményeknek akiknek így a legjobb tanáraik és diákjaik az új egyetemre mennének

- az agyelszívásban érdekelt nyugat-európai országoknak

- a Kína ellen hadakozó USA-nak. persze ez utóbbinak azért annyira nem, hogy felajánlja hogy mondjuk a M.I.T. vagy a Standford építsen ide egyetemet.

 

De ez igazából az amirõl én beszéltem az nem ez, hanem a 90-es évek idõszaka, amikor az európai és az amcsi cégek Kínába költöztek.

Előzmény: nyuggerfarhat88 (460959)