"Az az erdekes, hogy mint kozuti jarmu, nincs neki rendszama, csak, szama. Pedig elvileg barhova elmehet, mint egy busz."
Pedig esküdni mertem volna, hogy rendszámtáblája volt neki. Fotó nincs? Amúgy minek kell a felsővezetéket olajozni?
"Ugy tudom sajat labukon fordultak bent a trolik. Persze nem is taroltak itt csuklos jarmuvet."
Megest csak az emlékeimre hagyatkozhatok, de nekem úgy rémlik, hogy igenis tartottak ott csuklósokat, sőt javították is őket. Nagyon sokáig állt egy leselejtezett darab pl. a garázs oldalánál.
A dolog azért is érdekelt, mert tudtommal a trolikkal tilos tolatni, márpedig az adott helyen vagy beállni vagy kiállni kellhetett ekképpen. Ráadásul az említett kereszteződés-erdőn keresztül.
"Ez a lampa + a csongo a halozati feszultseg hianya eseten mukodik: pl ha kiugrik a szedo vagy ha villamosvezeteket vagy trolivezeteket keresztez."
Akkor vagy nem ugyanarra gondolunk, vagy nincs benne izzó, mert én olyat még soha, de soha nem láttam világítani. Pedig utaztam épp eleget trolin, sőt 1x volt szerencsém többedmagammal letolni egy 74-est a Dohány utcánál a sínekről, merthogy egy balfék miatt a szigetelt szakaszon kellett megállnia.