tiguan Creative Commons License 2021.06.17 0 0 149947

Úgy néz ki,sikerült az AC pumpát felújítani.Vásároltam hozzá komplett felújítószettet,ami a két visszacsapó szelepet,jó minőségű membránt,stbtartalmazza.Valóban a nyomóági visszacsapó szelep,amikor belefújtam,visszaengedett.Az új ezt meggátolja,és elég jól szállít.A felújítás könnyű volt,remélem tartós is.Könnyen lehet,hogy még a gyári volt benne.

Mindeközben kiszereltem a karbit,vágtam teflonból(csak ezt találtam itthon)talptömítést,kb 3mm vastag.Nekem csak papírtömítés volt alatta és a cseppfogó tálca lepasztázva.

Karbit kipucoltam ,meglehetősen alacsonynak találom a benzinszintet kb15mm az úszóházban,de hagytam így.Szétszedtem kitakarítottam alaposan kívül-belül.

Viszont,nem tudom mitől van,de azóta ,ha félnél jobban ráhúzom a szivatót,akkor befullad a motor,ha teljesen ráhúzom,le is áll.Még egyszer átnéztem ,de mindent jól raktam össze,a szivató bowdenét is ugyanoda állítottam,ahol korábban volt.

Érdekesség,hogy a gyorsítófúvóka alatti furatban egy kis golyó van,valamint a gyorsítómembrán egyik úszóház falában lévő csavarja alatt is.

Előzmény: Sihuhu (149946)