Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 0 0 5315

Szia!

 

Remélem olvasod még a fórumot. Még véletlenül se szeretnélek félretájékoztatni, kutakodtam egy kicsit és találtam egy részletes leírást a Valeriana-teva nevű készítményről, amit én is már jó 3 hónapja használok. Természetesen ezekből az információkból semmi nincs feltüntetve a dobozon jó magyar szokás szerint...

https://almapatika.hu/images/stories/pdf4/Valeriana_TEVA_100_mg_bevont_tabletta.pdf

 

 

Ami a legfontosabb: 

"A Valeriana TEVA 100mg bevont tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható • mivel a készítmény tartós alkalmazásakor függőség, úgynevezett valerianizmus léphet fel, melynek jellemző tünete a változó érzelmi állapot, • nagy dózisú, hosszan tartó alkalmazást követően a kezelés elhagyásakor megvonási tünetek léphetnek fel

Amennyiben az előírt adagban szedte a gyógyszert, fokozatosan csökkentse az adagot, majd ezt követően hagyja el. A kezelés hirtelen megszakításakor megvonási tünetek jelentkezhetnek: rossz közérzet, nyugtalanság, szorongás, hányinger, hányás, remegés, fokozott verejtékezés."

 

Én meg pár napja abbahagytam csak úgy, ha már egyszer itt a xanax, aztán nem értettem, hogy 2 nap kihagyás után miért akarok majd meg halni. A pulzusom felugrott 110re, vert a víz, ideges voltam, fokozódott a szorongásom még a xanax mellett is... Úgyhogy most visszavettem és felváltva használom a Xanax mellett egyelőre, reggel 0.5mg xanax, délben 200mg valeriana, délután/estefele a 0.5 mg xanax és lefekvés előtt 200mg. Így a 3*2 tablettát 2*2re csökkentem első körben és az egész nap le van fedve.

Hozzáteszem, hogy krvára mérges vagyok emiatt, természetesen a pszichiáterem szerint a valeriana semmi, 0, hát ahhoz képest akkor erről ennyit.

Előzmény: MAN10 (5305)