Nobody1 Creative Commons License 2021.06.11 0 2 4907

A vonuló és költöző madarakat útközben éri a természetese halál. Már ha a "természetest" a madár életkorára értjük.

A gébicsek egy hónapja jöttek meg Afrikából, szóval ha túl vén vagy beteg lett volna, akkor elpusztult volna a hosszú úton. Ez viszont jó kondiban volt. Hogy hol fészkelt és mi van a párjával azt nem tudom, pedig láttam mindkettőt többször. (Azóta a tojót sem látom.)

Nem repült házfalnak, ablaknak, villanydrótnak max a nyírfának, mert annak a törzse mellett volt leesve, de sem tolla sem csontja nincs eltörve. Sértetlenül, hátra nyújtott lábakkal találtam ahogy a képen van. Ezért gyanítom, hogy mérgezés áldozata lett... :(

 

A vár és a varjak téma tőlem (helyileg) igen messze esik. Azt már régebben leírtam, hogy a varjú nem városi madár, csak hülye emberi tevékenységek miatt bekényszerült a településekre, de nem oda való. Zajos, szemetel, stb.

A várba meg különösen nem való, mert ha jól rémlik oda akar költözni a minielnökünk. Hogy nézne az ki ha ott betelepült, migráns varjak vennék körül és hogyan tudna a "jobban teljesítő" országunkról elmélkedni ha állandóan azt hallaná, hogy "KÁR - KÁR"... :-)))

Előzmény: Zelemiri (4906)