Panesz Creative Commons License 2021.06.11 0 0 30822

Igen tudom, hogy nem vagy kútfúró, viszont látom, hogy van tapasztalatod!

A helyzet az, hogy vásároltunk egy telket...igaz még csak lefoglaltuk és csak szeptember körül lesz a miénk, de az ember próbál tervezni előre...

A lényeg, hogy van egy épület a telken és az épület alatt 2 pince...Amikor mentünk megnézni láttam az egyik pincében egy csövet(talán 110-es lehet), kérdeztem a tulajt mi az...azt mondta fúrt kút, ami kb. 3m mély a pince aljától! Én ezt a kutat szeretném úgy megcsinálni, hogy a lehető legjobbat tudjam kihozni belőle. Nagyon öreg a tulaj és nehezen tudtam vele beszélni, hogy milyen a kút...hogy működött stb..

A szomszéd telken van egy ásott kút...belenéztem és elég magas volt a vízszint..kb 4m.

A kérdésem az, hogy milyen mélyen kellene fúrnom ahhoz, hogy a talajvíz alatti vízzáró réteget ne fúrjam át..mit kell figyelnem...honnan tudom, hogy a vízadó réteghez értem..vagy átfúrhatom e a vízzárót stb... A tervem az, hogy egy felszíni szivattyút telepítenék a pincébe...azt tudom, hogy 8-9m-nél nem lehet magasabb a vízoszlop....

Ja és a másik...egy ilyen fúrt kútból van esély, még ha apránként is feltölteni egy 1m3-es IBC tartályt...vagy inkább csak slaggal öntözhetnék belőle?

Néztem rengeteg videót...orosz videókat! Ott annyira szépen elmagyaráznak mindent, de sajnos semmit nem értek belőle! :)

 

Előre is köszönöm a segítséget!!

 

Üdv.

Panesz

 

Előzmény: Tonpika (30819)