szenyor Lopez Creative Commons License 2021.06.10 -1 0 88421

Maximálisan egyetértve picit tovább is szőném. Nem mindegy a bor hőmérséklete, épp hol tart az életpályáján (egy hónap múlva akár teljesen más is lehet...), hordóból-tartályból-palackból került ki, mit evett előtte a tesztelő (nem, két korty víz és egy darab kenyér nem nyom el minden előízt), mennyire van tele a gyomra, mit böfög föl éppen, milyen kedve van, stb. Sokszor a saját boromat is máshogy ítélem meg és más ízeket érzékelek ki belőle, pláne az eltelt idő vonatkozásában. De ezt szerintem épp oly fölösleges szálazni és részletezni, ahogy egy süteményt sem alkotóelemeiként vizsgáljuk, hanem az összhatást nézzük.

És pláne azért tartom baromságnak, mert amikor pl. áfonya ízre hivatkoznak, akkor fogalmam sincs, hogy mit gondoljak a borról, mert az áfonyát szeretem, de pl. töltött káposztához nem passzol. Önmagában az info, hogy elvileg kiérezhető a borból szerintem semmit sem mond.

Előzmény: BZoltan (88420)