malazs Creative Commons License 2021.06.09 0 0 63093

"

2021. 05. 11-től Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Törökországba a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek a koronavírus elleni védettséget (beoltott, vagy fertőzésen átesett) igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított, érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától. A török szabályozás hasonlóan korlátozásmentes belépést tesz lehetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is. 

A 2. c) pontban ismertetett regisztrációs kötelezettség a védettségi igazolvánnyal utazókra is érvényes! (2021. március 15-től a Törökországba belépni kívánó utasoknak formanyomtatványt kell kitölteniük a https://register.health.gov.tr oldalon keresztül.)"

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag

 

Elvileg ez a hiteles és mérvadó. Persze senkit sem vigasztal ha egy török határőrrel kellene erről vitázni. Volt róla szó hogy az EESZT rendszerben is megjelenik angolul is az oltási igazolás, illetve a védettségi app is fogja tudni. Nem tudom hogy ez működik vagy sem.

 

Az Angol nyelvű oltási igazolásokról eléggé vegyesek a beszámolók. 3 órája kaptuk meg a 2. oltásunkat, nekünk a háziorvos kiállította, sőt akik velünk egyszerre voltak most, de nem kérték külön, ők is megkapták angol nyelven is. Elvileg az oltópontokon akiket ott oltottak díjmentesen kiállítják. háziorvos is kiállítja aki nála volt oltatni,de az meg háziorvos függő hogy számol-e érte külön díjat. Elvileg erre van lehetősége. Amennyiben júli1 után utaznál akkor elvileg már elérhető lesz az EU-s is, gondolom az elve több nyelven is.

Mi úgy készülünk hogy védettségi kártya+angol nyelvű oltási igazolás+ APP, + ha lesz akkor EU-s vakcinaútlevél.

Előzmény: dahabibi (63092)