Ati_66 Creative Commons License 2021.06.09 0 0 213525

Valóban az a kérdés, hogy a Z5 kezdte az a szervezet valós anaerob folyamatainak kezdetéhez képest hol van.

 

A szervezet leszabályozása a tejsav felhalmozódás miatt következik be. Nagyon motiváltnak és erősnek kell lenni, hogy ezt hosszabb ideig legyűrje az ember.

A maximális O2 felvétel elérését követően lehetne még sebességet növelni amikor már a növekvő teljesítményt 100%-ban anaerob energia szolgáltató folyamatok biztosítják így ilyenkor már nem emelkedne a pulzus tovább csak a sebesség.

A fentiek miatt a bármilyen, nem kifejezetten futópados,  teszt futáson, edzésen, versenyen elért max pulzus az szerintem mindig alacsonyabb a valós maximumtól.  

 

A légcsere alapján az anaerob folyamatok túlsúlya nálam a maximális oxigén felvételi szint előtt kezdődött és nem is tudtam futni a maximális O2 felhasználásig, igaz nem csak a kondim volt az oka, hanem a futópadon a sebesség. Lehet egy fix sebességű, szalag meredekséget növelő teszten magasabb pulzust is elértem volna.

Egy 1985-ös jó bringás filmben van egy max terheléses futópad tesztes jelenet is. Aki tudja nézze meg, ott szerintem jól látni mivel jár a valós anaerob tartományban futni  :-) 

Kevin Costner filmje az American Flayers, ment  már tv-ben is Hegyek Pokla magyar címmel lehet megtalálni.

 

 

 

Előzmény: Pinyo (213513)