z_a_p Creative Commons License 2021.06.08 0 0 393855

Egeszen szurrealis az egesz tortenet.

 

A kvotara rarepultek a (gondolom leginkabb USA beli) penzugyi cegek, spekulansok. Erre nem gondoltak akik kitalaltak? Vagy ez lett volna a cel??

 

EU rajott, hogy semmit sem er az egesz, ha kulfoldre viszik a maradek mozdithato ipart, ezert feltalalta a VAM-ot, es elnevezte CBAM-nak.

Mar epp hatradoltek volna elegedetten amikor kiderult, hogy masok is vannak a bolygon:

"Csakhogy ez a vám komoly kereskedelmi háborúval fenyeget, szinte minden komolyabb exportáló ország elkezdett már tiltakozni ellene, például az USA és Oroszország is, és idén április 8-án Kína, Dél-Afrika, Brazília és India kormánya közös nyilatkozatban ítélte el a tervezetet. Nemzetközi perekkel, vagy az EU-s exportőröknek fájdalmas új vámokkal fenyegetnek ezek a tiltakozások. "

 

EU Bizottsag szerint 2023-tol lehet bevezetni. Ez megint eleslatas, amikor a kvotak illetve azok szigoritasa mar evek ota folyik. Lesz ebbol +X ev, mert mindenki beint EU-nak, talan mikor itt minden teljesen leepult, akkor lehet belole valami.

 

Az EUs javaslatok pl "gazkazanok betiltasa" (vajon hanyan futenek szemettel/szennel/olajjal/stb), "EV autok" (miert nem veszel, >10M-ert mar egesz hasznalhato van. Igaz 10 evre szamolj vele max (ha igaz az akksi degradacio), "

 

Nem is folytatom tovabb.

 

Előzmény: Salvor2 (393841)