fulildi Creative Commons License 1999.11.12 0 0 378
Szia Mindenki!
Azt hiszem végre arról kezd szólni ez a topik, amire Fuly szánta.

Maminti!
Én hallottam régebben a mell edzéséről, de valahogy lecsengett a téma. Azoknak, akik nem hordanak melltartót általában, kicsit edzettebb a mellük, de ezt nem ilyenkor kell elkezdeni.
Kezdetben a mellbimbó fáj nem is kicsit, de csak amikor a baba szopni kezd és aztán elmúlik. Ha jól teszik a babát mellre, akkor nem reped be a mellbimbó. Ezenkívül nem ajánlott a szappanos lemosás, mert az szárít, sőt a borvizes lemosás sem, mert a mell saját fertőtlenítő anyagát is lemossuk vele. (Azok a pici mirigyek a mellbimbón Fertőtlenítő anyagot termelnek.) Ha mégis elkezdene sebesedni a mell, anyatejjel kell bekenni és hagyni rászáradni. Hasznos, ha sokat szabadon van a mell, vagy nyáron napoztatni.
Ha sújosabb a probléma, akkor fel kell hívni egy szoptatási tanácsadót, pl. engem.

A szülésekért kapunk 6000 Ft-ot, amit én egy kicsit sokallok, mert társadalmi munkában is csinálnám. Ez azt a célt szolgálja, hogy a költségeinket, mint pl. bebysitter, taxi, kaja fedezze. Erre nem is igen lehet egzisztenciát alapozni, mert előfordul, hogy valaki hónapokig nem megy szüléshez.
A doula és a bába között az a különbség, hogy nekünk nem kell magára a folyamatra figyelni, hanem csak az anyára. Neki segítünk, masszírozunk, vizet hozunk, borogatjuk a hasát, fogjuk a kezét, letöröljük az arcáról a verejtéker vagy csak a sarokban ülünk. Kinek mire van szüksége, szavak nélkül is megpróbáljuk kitalálni. Hogy fontos amit csinálunk azt abból is tudom, hogy mennyire sokat segítettek nekem is. Valakiből többféle képpen lehet doula. Legegyszerűbben, ha ott van egy barátnője szülésénél, akár a kórházban. Többségünk úgy lett doula, hogy a születésházban segítettünk mindenféle más dologban és egyszer
csak ott találtuk magunkat egy szülésnél, vagy jött egy ismerősünk, aki megkért, hogy legyünk ott. Ilyen egyszerű.
Szióka
Fulildi

Előzmény: Maminti (342)