Törölt nick Creative Commons License 2021.06.05 0 1 5299

Teljesen egyetértek a leírtakkal. Jelenleg úgy fogalmaznék, hogy öngyógyítást végzek orvosi felügyelettel, ugyanis a Scippa is az én ötletem volt... Első körben a pszichiáter hazaküldött úgy, hogy szedjek napi 2*0.25mg frontint, aztán majd jobb lesz, vagy ha azt nem szeretnék, akkor igyak citromfű teát és használjak valerianát, ha attól nem tartok úgy.

Majd amikor 1 hónap után visszamentem a következő kontrollra akkor vázoltam fel neki, hogy utánaolvastam és azt találtam, hogy az escitalopram hatóanyagú antidepresszáns hatásos lehet az esetemben, egyben nemzetközi tanulmányok és tapasztalatok alapján a leghatásosabb és legjobban tolerálható SSRI-nek tartják jelenleg a piacon, ezért kipróbálnám ha lehet. Válasz: Nahát, én is pont erre gondoltam! (Nyilván, csak elfelejtetted mondani...) Ezek után adott egy olyan adagolást, hogy 6 nap alatt 0ról 10mg-ra felrántotta az adagot én meg 160as vérnyomással rángatóztam tőle a gyógyszer bevétele után 1 órával, mint akit árammal ráznak, közben égett az egész testem, mert olyan pánikrohamot okozott. Mondjuk én voltam a hülye, hogy külföldi oldalakon nem olvastam utána, ott egyértelműen leírják, hogy szorongásos esetekben, de főleg pánikzavarnál 2-4 hét után érdemes az adagot 5mg-ról 10 mg-ra emelni szükség szerint.

Úgyhogy ennyit a jó magyar egészségügyről. Persze lehet, hogy ha magánorvoshoz mennék ami fizetős akkor ott érdemben foglalkoznának is velem, de egyelőre még nem akarok, viszont ha záros határidőn belül nem lesz változás, akkor ezt tartom a következő lépésnek.

Előzmény: Totemem (5298)