dekóder Creative Commons License 1999.11.12 0 0 62
Rendben, borogassatok.
Vigyázzatok azonban, nehogy félreérthetőek legyetek. Találkozzatok mondjuk az Örs vezér téren. Ott van újságosbódé, remek helyszín. (TGM pontos érkezése nem biztosított, bár ha nem utazik kormánytag a gépén, van esélye.) A keveredés elkerülése érdekében javaslom, hogy legyen tábla mindenki nyakában: "Én a jobbszélső lapok miatt borogatok", vagy "Én a balszélső lapok miatt borogatok" felirattal. A csak a borogatás élvezete miatt megjelenők nyakában a "Nekem mindegy" feliratú tábla lóghat.
Miután mindenki megérkezett, a két (három) csoport kétoldalról megközelítheti a kiszemelt bódét. Lassú, óvatos, de elszánt léptekkel.
A következő akciópontnál azonban nem árt az óvatosság. A bódéban egyaránt lesznek jobbszélső és balszélső lapok. Javaslattal élek: a "jobbszélső lapok miatt borogatok" társaság vegye meg a neki tetsző lapokat, a "balszélső lapok miatt borogatok" társaság pedig a neki tetszőket, nehogy a szimpatikus sajtóorgánum a borogatás során kárt szenvedjen (összegyűrödjön). Marad a Dörmögő Dömötör (azt a gyerek már megkapta a hó elején, fizetésnapon), meg a Filmkultúra (azt meg úgyse olvassátok), és marad, ugye, az ijedt tekintetű bódésember. Na, ez utóbbi ölég gyanús alak, mert olyan nincs, hogy valaki mindent árul, az pedig végképp gyanús, hogy csak a Dörmögőt, meg ezt a filmizét. Lökjétek fel bódéstól, aztán álljatok tovább.
A táblát ne felejtsétek. Az az alapja mindennek.