Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33894

Többször is annak láttam a nyomát, hogy azt akarják játszani, mint a Bayern. De az is lehet, hogy csak a játékosok próbáltak valamit improvizálni a nagy összevisszaságban. És tkp. az is jött össze, mint a Kovac-flée Bayern idején: nyomnak-nyomnak, helyzetek is vannak, de nem megy. Ráadásul tkp. középcsatár nélkül játszottunk.

 

 

 

Én két hete írtam ezt a BVB-topikba:

 

Azt tudom elképzelni, hogy Kimmich kimegy vissza a jobb oldalra védőnek, középen összeáll a Kroos-Gündogan páros. Jobb szélre kikerül Müller, a csatárposzton pedig Volland. 

 

Ekkor úgy nézne ki, hogy Neuer - Hummels, Rüdiger, Kimmich, ? (tudom, hogy Halstenberg / Gosens, csak egyik se tetszik) - Kroos, Gündogan - Müller, ?, ? - Volland.

 

A két kérdőjel egyikét jó lett volna, ha egy jó Reusszal lehetett volna feltölteni, de így a legtöbbször síkhülye benyomását keltő Werner kerülne ki nálam balra / esetleg a helyén játszhatna Neuhaus is. És még mindig van egy hely kiadó, amire kb. lövésem sincs.

 

 

Nekem hiányzik a keretből Draxler, bár nem állítom, hogy vele minden gond megoldódna. Ha Goretzka felépül és jó formába lendül, akkor vele lehetne még variálni és Gündogannal cserélgetni a posztjukat.

 

De akárhogy is, a sikerhez feltétlenül kellene, hogy Kroos, Müller és a csatár (Volland) jól összeszokjon e néhány hét alatt. S még így is vannak azért gyenge pontok a csapatban. 

 

 

Végülis tök jó, hogy 100 fölötti számban próbált ki játékosokat Löw, így is egy negyedórámba tellett ez a hsz., mert nem megy csípőből 11 egyenszilárdságú, egymással játszani is tudó spíler összegyűjtése. Lehet, hogy még ki kellett volna próbálnia még vagy 70-et...

 

 

 


Szóval én is a 4-2-3-1-ben gondolkodtam. Tegnap semmit nem mutatott Volland, de ő nem is egy olyan világra szóló zseni, hogy mindenféle begyakorlás és komplett instrukció nélkül meccseket fog hozni, arra meg értelmetlen behozni, hogy 10 percet lötyögjön, hátha Müller oda tud neki passzírozni egy labdát. 

 

Gnabry is, Sané is teljesen felejtős szerintem, bár utóbbi tegnap nem mozgott rosszul, de hogy miként illeszkedik milyen rendszerbe, az rejtély. Havertz most talán elkapta a fonalat a Chelseaben, úgyhogy talán ő mehetne a helyére.

 

Ez a Klostermann egyik, Gosens a másik szélen - vonal borzalmas. No meg amikor feljött Günther, meg Koch...  A tökömbe nem szokik le ezekről a hiábavaló kísérletezgetésekről...

 

 

Összességében azonban teljesen felesleges itt egyesével a játékosokról beszélni, mert az van, hogy a meccsterv, ha volt egyáltalán, összeomlott - méghozzá nem a semmit sem mutató ellenfél miatt, hanem egyszerűen a semmi által.

 

 

Előzmény: retisonic (33893)