Dr. Gubó Hugó Creative Commons License 2021.06.03 0 0 21555

A németek ezúttal is fordítva ülnek a lovon, miután a klímabarát és olcsón termelő atomerőműveiket cserélik le a légkört összességében sokkal inkább szennyező áramtermelőkre.  Nemrég az atomenergia iránti elfogultsággal végképp nem vádolható Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja jutott szakmai, tudományos alapon arra a következtetésre, hogy az atomerőművek és szélerőművek teljes életciklusra vonatkoztatott szén-dioxid egyenérték- kibocsátása szinte megegyező csak 28 illetve 26 g/kWh, miközben a naperőműveké ennek a háromszorosa – 85 g/kWh!

 

Az abszolút komolytalan atomellenes szólamok mögött megint csak elsikkad a lényeg. Nevezetesen az, hogy immár az Európai Unió is belátta, hogy az atomenergia nélkül nincs sem klímasemlegesség, sem fenntartható jövő, amire Németország, a hazai atomellenes sötétzöldek mintaországa, egyre több elrettentő példával szolgál.

Angela Merkel Németországában sorra-rendre mutatkoznak a politikai voluntarizmusnak alárendelt energiapolitika katasztrofális következményei.  Ma a német befektetők és gazdák az ország egész területén már értékes szántóföldeket igyekeznek átminősíttetni ipari területté, hogyAZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN BUSÁS HASZNOT HOZÓ NAPERŐMŰPARKOKAT ÉPÍTSENEK A TERMŐFÖLDEKEN.Ez az új német "aranyláz" lassan, de biztosan tönkreteszi a németországi tájképet.

 

https://www.origo.hu/itthon/20210603-aranylaz-az-aramhiany-arnyekaban.html