lxt Creative Commons License 2021.05.31 0 0 6

Mindig érdekelt a(z opcionálisan választható) BIOS jelszó szükségességének/létjogosultságának (a parasztvakítók által sugallt szükségszerű) oka; hiszen, ha már eljutott a BIOS elérésének lehetőségéig az/egy illetéktelen felhasználó, akkor? A BIOS jelszóval titkosított háttértároló olvashatósága... vagy még nem tartunk ott?:-)

Persze magam is fel tudnék sorolni néhány abszurd (életszerűtlen) okot, de egy (fixált) mobil egység esetén, ilyen esetben mi is a tét?

Ennyi erővel minden bekapcsolás vagy újraindítás során (a biometrikus azonosításon kívül, persze felárasan) kérhetné a BIOS jelszót (is) – aminek, mint az utolsó akadály leküzdésének elmaradása esetén, életbe léphetne egy (007-es szintű) önmegsemmisítő mechanizmus; mert azért vegyük már komolyan magunkat?

 

Amennyiben a (hardveres) BIOS reset (lehetősége) csakis a BIOS jelszavát nem érinti, úgy semmi értelme a BIOS reset lehetőségének. És amiért ez látszólagos ellentmondás: ugyanazért ne volna értelme sem a BIOS resetnek, sem a BIOS (reset, jól megfontolt biztonsági okoknál fogva nem hardveres) eléréséhez szükséges jelszónak?:-)