NZA Creative Commons License 1999.11.11 0 0 709
3750: ez az utolso "hazi csuklos" Budapesten, gyakorlatilag egy Ikarusz elemekbol epitett vaz kapott Ganz csuklos motorokat (1987-88 korul). A kocsit a BKV azert epitette, hogy ilyet szeretne nagy mennyisegben valami cegtol beszerezni. Azonban a Ganz csuklos '60-as evekbeli technikai szinvonalanal - igaz hogy mukodik - de azert nem artott volna egy kicsit jobbat kitalalni (azert van a Ganznak is egy-ket hibaja).
Aztan jottek a '90-es evek, Magyarorszag elott szabadda valt a nyugati technologia behozatala; az alacsonypadlos orulet elmosta a szerkezeti konstrukciojat, a vezerles technologiajat pedig a szaggatos berendezesek.
Megjegyzes: a Csufi (ez a beceneve) idokozben (tavaly) egyszer totalkarosra osszetort, de a BKV megjavittatta - valakinek nagyon a szivehez nott ez a kocsi, ahhoz kepest, hogy milyen nagy kedvvel dobaltak ki anno az egyedisegukre hivatkozva a nem sorozat jarmuveket. Ja es a kontrollere a 3731-ese (protipus Ganz, amit 1975 korul selejteztek). Egyebkent tobbszor keringett mar, hogy gyartanak neki kozepreszt (az ertelmetlen beruhazasokat lehet meg fokozni).
Előzmény: DLala (705)