"hárman érdemlik meg a Sekiwake rangot : Takayasu, Mitakeumi, Wakatakage"
Amint írtam is korábban, Daieisho (M1 rangban, 13 - 2 Yusho, Gino Sho és Shukun Shu különdíjakkal, a
teljes Sanyaku mezőnyt lealázva, végigverve) "csak Komusubi W - rangba léphetett elő a Haru Basho -
ra. Wakatakakage a Natsu 2021 - en 9 - 6 kachi koshi-val és Gino Sho különdíjjal, ugyancsak nagyon jól,
de azért nem annyira jól teljesítve a Sanyaku - val szemben, mint Daieisho, ugyan mivel szolgált volna
jobban rá egy Sekiwake - előléptetésre, mint Daieisho, aki szintén nem kapta meg a Haru-t követően ?
Mitakeumi K1E rangban éppen most jobban teljesített (10 - 5 kachi koshi), mint az ezt megelőző négy alkalommal, így az ő teljesítménye nehezebben összemérhető Wakatakakage-ével. Vagyis, most, Ő is
jobban rászolgált a Sekiwake - rangra. És emellett - mint említettem is már - páros számban lehet csak Sekiwake és Komusubi is, így Wakatakakage, "csak harmadik, páratlan púp" lett volna a táblázatban és
így új Komunsubi sem lehetett volna most senki (mert Meisei sem lett volna M2E rangból előléptethető.
Viszont így, hogy - szerintem - Wakatakakage feltehetően Komusubi E lesz, Meisei - nagy szerencsével - Komusubi W lehet már a Nagoya Basho alkalmával.
Ha a Nagoya alkalmával Wakatakakage ismét jól teljesít (szükséges feltétel), és valamint Terunofuji is
hozza, amit hoznia kellene, valamint Takayasu is úgy szerepel, ahogy neki is illene (ez a két elegendő
feltétel), abban az esetben már az Aki, de leginkább a Kyushu Basho alkalmával Wakatakakage is már Sekiwake rangban indulhat. Persze lesznek mások is (így például a most gyengélkedő Daieisho is) aki szerintem azért még hozzászólhat ehhez a kérdéshez.