Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.05.29 -1 4 122193

Vidám perceket szereztél nekem, köszönöm :)

 

Írtam neked, hogy a tápegységed talán gagyi és a 12 voltot teleszórja feszültség-szeméttel, ezért legalább 25 voltos puffer kondi tegyél rá. De te úgy gondoltad, hogy hülyeségeket beszélek, majd csodálkoztál, hogy a 16 voltos kondid eldurrant :)

 

Írtam hogy a tápegységed talán gagyi, ezért tegyél rá 1000-2000 mikrofarádos puffer kondit, . De te úgy gondoltad, hogy hülyeségeket beszélek, majd csodálkoztál, hogy a 100 mikrós (röhejesen kicsi) kondid nem segített a problémán :)

 

Írtam hogy a vezérlő bemeneteken száz nanofarádos (vagy hasonló nagyságrendű) zavarszűrő kondikkal kísérletezz. De te úgy gondoltad, hogy hülyeségeket beszélek, ezért EZERSZER nagyobb kapacitású kondival kezdtél :)

 

Írtam hogy a bemeneti zavarszűrő kondenzátorok kerámia/síkfólia típusúak legyenek (az elektrolit kondenzátorok nagyfrekvenciás zavarszűrő képessége kb nulla). De te úgy gondoltad, hogy hülyeségeket beszélek, elektrolit kondenzátort tettél oda, majd csodálkoztál, hogy nem segített :)

 

"Most csak annyit kérdeznék, ki mivel folytatná a próbálkozást?"

 

Szerintem

- a gagyi tápegységre tegyél végre egy normális puffer kondit (lehet, hogy már ettől megszűnik minden baj): 1000-2000 mikrofarád  és LEGALÁBB 25 volt

- a vezérlő bemenetek és + táp közé tegyél 100 naofarádos NEM TEKERCSELT BELSŐ FELÉPÍTÉSŰ kerámia/fólia kondenzátorokat. (ezrek kapacitásával lehet, hogy játszani kell felfelé-lefelé)

 

Egy kis infó:

- a tekercselt kondenzátorok belseje fojtótekercsként működik, ami akadályozza a kondenzátor nagyfrekvenciás működését

- a legtöbb henger alakú kondenzátor tekercselt belső felépítésű

 

(viccesen: pufferelésre henger alakú,  zavarszűrésre szögletes kondenzátorokat alkalmazz :)

Előzmény: Sw201inger (122188)